A máme tu Díkůvzdání!

11. prosince 2012 v 3:23
A máme tu Díkůvzdání!Tady v Kanadě se slaví už druhé pondělí v říjnu (v USA až a konci listopadu) a všichni ho opravdu hodně prožívají..Včetně Stuart´s bakery:) Už 2 týdny před Díkůvzdáním nám dodají dýňové cheesecakes, které jdou šíleně na odbyt, časem přibyde i klasický dýňový páj (koláč)..Taky se prodává hodně krutonů,protože je lidi používají a stuffing neboli nádivku. Do řeznictví už taky dovezli obří krocany,které my známe snad jen z filmů - ti největší mají až 11 kg!Kam se hrabe česká káča!:D Jak už jsem zmínila,Kanaďani to tady hodně prožívají-většinou se sejde celá rodina a společně večeří - tradiční jídlo je plněný kroca, brusinková omáčka, bramborová kaše, glazované mrkvičky a samozřejmě dýňový koláč. A za co vlastně vzdávají díky?Jednoduše řečeno je to poděkování bohu za úrodu.
Já chtěla Díkůvzdání taky nějak oslavit,ale po svém:) a tak mě napadlo,že bysme si s Milanem mohli uvařit něco fakt dobrýho.A tak jsme vymysleli,že si uděláme hovězí steak s chřestem. Během toho,co jsem byla v práci Milan nakoupil vše potřebné a když jsem přišla domů,už byl v plné práci a chystal chřest, já podle jeho receptu připravila omáčku,ve které se pak chřest zapékal a společně jsme pak udělali pepřovou omáčku ke steakům. Samotné steaky jsem nechala na Milanovi ( i když já měla tu čest je osolit a opepřit:). Milan došel dokonce i do likér shopu,takže jsem si k tomu mohla dát víno (moje první tady!) a Milan pivo. Večeře to byla vynikající,snědla jsem největší porci masa ve svém životě:)) zapila jsem to sedmičkou vína a byla jsem na plech:D Byla jsem tak nacpaná,že jsem si připadala jako vlk co snědl karkulku i s babičkou,ale stálo to za to!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Michal Michal | 25. prosince 2012 v 19:34 | Reagovat

Flák masa a k tomu flaška vína, ty si žiješ :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama